Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας

www.nikosklitsikas.gr/

Ξαφνικά οι εγχώριοι δημοσιογράφοι, για τα όμορφα μάτια του νεοαποικιοκράτη Ολάντ… ανακάλυψαν την…
Ράκα”!
Έγινε πλέον γνωστή στον κάθε πολίτη της πατρίδας μας η “Καλλινίκη” της Μακεδονίας μας και μάλιστα ως “πρωτεύουσα” του «ισλαμικού κράτους», των μισθοφόρων της “πολιτισμένης” δύσης…
Η Ράκα για τους πολιτισμένους ευρωπαίους, είναι πόλη της Συρίας κτισμένη στη βόρεια όχθη του Ευφράτη ποταμού, γύρω στα 150 χιλιόμετρα από το Χαλέπι. Σημαντική πόλη της Μεσοποταμίας, σε στρατηγικό σημείο, αφού ελέγχει το πέρασμα από και προς το Χαλέπι, με περίπου 230.000 χιλιάδες κατοίκους.
Πανέμορφη, νύφη του Ευφράτη… γι’ αυτό την επέλεξαν οι Μακεδόνες κι ειδικότερα ο Μακεδόνας βασιλιάς του ελληνιστικού βασιλείου των Σελευκιδών, ο Σέλευκος Β’ Καλλίνικος. Βασιλιάς της Συρίας (246 – 226), πρωτότοκος γιος του Αντιόχου και της Λαοδίκης (σημερινή Λατάκια), που το προσωνύμιο του σημαίνει «όμορφος νικητής» ή «αυτός που πετυχαίνει όμορφες νίκες»! Μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε τη Συρία, καθώς και άλλα μέρη της Ασίας.
Ας δούμε πως η “Καλλινίκη” (Ράκα) είναι σήμερα στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και ο νέος «σταυροφόρος» ‘Ολαντ και με «λόγο» για την περιοχή -από την περίοδο της Γαλλικής σκληρής κι απάνθρωπης αοικιοκρατικής κατοχής της Συρίας-, χαρακτηρίζει σήμερα «πρωτεύουσα της τρομοκρατίας».
Ας δούμε ως χρονογράφημα, πως και ποιοι κατασκεύασαν τη σημερινή κατάσταση στην “Καλλινίκη”, τι πραγματικά συμβαίνει κι αποκρύπτουν τα ΜΜΕ…

http://www.press-gr.com/2015/11/blog-post_6374.html

 

Advertisements