Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και φέτος στολίστηκαν. Λαμπιόνια αγάπης, στολίδια παραμυθένια, αλλά και χρωματιστές κορδέλες υποκρισίας, ίντριγκας και επιδειξιομανίας. Σε τι φάτνη φώλιασε η αγάπη και η ανθρωπιά;

Σιχάθηκα να αντικρίζω ‘ανθρωπάκια’ που αμπαλάρουν την ύπαρξή τους με αγαθοεργίες και δήθεν φιλανθρωπία εν όψει των εορτών. Κι εκεί που προσφέρουν το δώρο, πέντε φωτογράφοι για να απαθανατίσουν το δώρο που δίνουν στο χέρι του μικρού ή του καρκινοπαθούς παιδιού.

Μα δεν ντρεπόμαστε, δεν έχουμε ίχνος τσίπας επάνω μας;

Η φωτογραφία θα σας κάνει περισσότερο ανθρώπους… παίζεται με την ανάγκη του κόσμου, παίζεται με τις ψυχές που λιώνουν για μια ζεστή χειρονομία τούτες τις μέρες που το μήνυμά της αγάπης… είναι η ίδια η «αγάπη».

Μα πού ξέπεσε η δικιά σας η αγάπη κι η ανθρωπιά; Κι αν δεν είχα βουλιάξει χρόνια τώρα στις λέξεις που αντλούν αγάπη… θα ήθελα να εκφραστώ αναλόγως γα αυτά τα «ανθρωπάκια» που λειτουργούν κι ως opinion leader …. το θεάρεστο θα ήταν να αυτομαντρωθούν σε μια σπηλιά με βραχογραφίες… μήπως και εξαγνίσουν τη εμετική ύπαρξή τους!!!!