Αναζήτηση

greekmovement5stars

Eλληνικο’ Κίνημα Πέντε Αστέρων

Κυβέρνηση βαρβάρων στην Ιταλία;

Risultati immagini per salvini di maio alleanzaRisultati immagini per contratto 5 stelle governo

 

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Matteo Salvini, αρχηγός της «νεοφασιστικής ακροδεξιάς» όπως τον περιγράφουν τα…
«έγκυρα» ευρωπαϊκά κι ελληνικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι:
«Αν στα σαλόνια όπου αποφάσισαν πως τα παιδιά μας πρέπει να ζουν με την αβεβαιότητα και το φόβο ανησυχούν, αυτό σημαίνει πως κάνουμε κάτι δίκαιο….
Λένε [έγραψαν οι Financial Timesπως φθάνουν οι βάρβαροι. Καλύτερα βάρβαροι παρά δούλοι, που ξεπουλάνε την αξιοπρέπεια, το μέλλον, τις επιχειρήσεις, ακόμα και τα σύνορα της Ιταλίας».
Πανικός στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά στο Σύμφωνο Διακυβέρνησης των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της Ιταλίας: Κίνημα 5 Αστέρων και Λίγκα (του Βορρά δεν υπάρχει παρότι το χρησιμοποιούν έντεχνα όλα τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι και σαρώνει εκλογικά στον φτωχό ιταλικό Νότο).
Μέρκελ, Μακρόν, ιταλική δεξιά κι «αριστερά» βλέπουν «παράδοξα πράγματα στην Ιταλία κι εμπιστεύονται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «μην βγει εκτός πορείας η Ιταλία«. Ακόμη κι ο επίτροπος Αβραμόπουλος –Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;– εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις θέσεις που εκφράζουν στο Σύμφωνο για το μεταναστευτικό και πήρε πληρωμένη απάντηση: ΤΕΛΟΣ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
Εκείνος που προκαλεί πανικό στους ευρωκράτες είναι ο καταγγελλόμενος ως «εθνικοκυριαρχικός«, ο αρχηγός της Λίγκας Matteo Salvini, που ένα μήνα μετά τις εκλογές σάρωσε σε εκλογές Περιφερειών και στις δημοσκοπήσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ιταλικό πολιτικό κόμμα και ηγέτη: «Ακούμε τι θέλει ο λαός κι όχι οι αγορές… Πρώτα οι Ιταλοί κι η Εργασία».
Στις κατηγορίες από τη δεξιά και την «αριστερά» για εναντίωση στον «ευρωπαϊκό πατριωτισμό», τις εθνικιστικές -έτσι πλέον χαρακτηρίζονται- θέσεις για Εθνική Κυριαρχία, ο Matteo Salvini δεν μασάει τα λόγια του: «Τι σύμπτωση… μόλις υποθέσαμε σχηματισμό κυβέρνησης Κ5α- Λίγκας άρχισαν οι μαρμαρυγές. Διαπιστώνω κάποιο φόβο στους ευρωκράτες. Αλλά δεν με φοβίζουν. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση διάλογος… αλλά δεν θα είμαστε ποτέ υποτελείς σε ευρωκράτες».
«Σύμφωνο Κυβέρνησης» των δύο κομμάτων αποτελούμενο από 57 σελίδες: Κοινωνικός μισθός, κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου της «αριστεράς» (νόμος Fornero) που επέβαλε δραστικές περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις ορίων ηλικίας, συγκεκριμένα μέτρα για την παράνομη μετανάστευση, σύμφωνο ασφάλειας των πολιτών, περιβάλλον, διαπλοκή-διαφθορά, δραστικές περικοπές στις δαπάνες για την πολιτική, φορολογικό (δραστικές μειώσεις φόρων), δικαιοσύνη, ανάπτυξη, μεταφορές, δημόσια Παιδεία, τέλος η «δικαιωματική» νομοθεσία και τέλος του έτοιμου νομοθετήματος της «αριστεράς» περί «δικαιώματος στην ευθανασία», τουρισμός (κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης για παράδειγμα), εθνική γεωργική, κτηνοτροφική, αλιευτική πολιτική…

1. Λειτουργία της κυβέρνησης και των κυβερνητικών κοινοβουλευτικών ομάδων
Κώδικας ηθικής της κυβέρνησης, κανείς καταδικασμένος στην κυβέρνηση, αλλά ούτε κάποιος για τον οποίο ασκείται δικαστική έρευνα, πλήρης απαγόρευση συμμετοχής σε μέλη μασονικών στοών κ.α.π.
2. Το νερό είναι Δημόσιο αγαθό
Σύστημα ύδρευσης κρατικό…
3. Γεωργία και Αλιεία made in Italy
Μέτρα στήριξης της Γεωργίας σύμφωνα με τις εθνικές ανάγκες και συμφέροντα… “υπεράσπιση του Made in Italy”
4. Περιβάλλον, μηδενισμός απορριμάτων
Αποκατάσταση σεισμοπλήκτων…

5. Κρατική Τράπεζα Επενδύσεων και ΑποταμίευσηςΤράπεζα με άμεση εγγύηση του Κράτους…
Για Ανάπτυξη, ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, χρηματοδότηση δημοσίων έργων εθνικής και στρατηγικής σημασίας…
Εγγύηση Αποταμιεύσεων…
Κατάργηση «κάθε νομοθεσίας» που επιτρέπει σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικές εταιρίες να στρέφονται εναντίον χρεωμένων Ιταλών πολιτών χωρίς προηγούμενη Δικαστική εξουσιοδότηση.
6. Σύγκρουση συμφερόντων
Μέλη της κυβέρνησης δεν μπορούν να έχουν επενδύσει χρήματά τους σε εταιρίες χρηματοπιστωτικές όπως για παράδειγμα η BLACKROCK INVESTMENT, αλλά το ίδιο για Περιφερειάρχες, Δημάρχους, προέδρους-στελέχη οργανισμών που συμμετέχει το κράτος…
7. Πολιτισμός
Το κράτος δεν περιορίζεται στη διατήρηση του πολιτισμού και των μνημείων, αλλά και την αξιοποίηση…
8. Δημόσιο χρέος
Αίτηση διαγραφής χρέους 250 δισεκατομμυρίων προς την ΕΚΤ… μείωση δημοσίου χρέους χωρίς φορολογικές επιβαρύνσεις και λιτότητα…
9. Άμυνα
Προστασία του προσωπικού και των οικογενειών στις Ένοπλες Δυνάμεις…
Ανάπτυξη Εθνικής Βιομηχανίας…
Προσλήψεις στους Καραμπινιέρους…
Επανεξέταση κι επανεκτίμηση των υπαρχουσών στρατιωτικών αποστολών σε διάφορες περιοχές του κόσμου…
10. Εξωτερική Πολιτική
Κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Δημοκρατίας Sergio Mattarella, δεν τίθεται τώρα θέμα συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και προνομιακής σχέσης με τις ΗΠΑ…
Όμως υπάρχει κι η Ρωσία που δεν αποτελεί στρατιωτική απειλή αλλά είναι οικονομικός και εμπορικός εταίρος μας κι αυτό σημαίνει άμεση άρση εμπάργκο και κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας…
Η Ρωσία είναι στρατηγικός συνομιλητής μας για την επίλυση των τοπικών κρίσεων σε Υεμένη, Λιβύη, Συρία…
11. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Απλοποιήσεις
15% φορολογία…
3.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε μέλος οικογένειας φορολογούμενου…
12. Δικαιοσύνη
Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ανεξαρτησία δικαιοσύνης… 
13. Μεταναστευτικό
Κτύπημα των εμπόρων μεταναστών…
Κατάργηση Δουβλίνου…
Άμεση επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους όσων δεν έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου…
Απαγόρευση πώλησης όπλων σε εμπόλεμες χώρες…
Τεμένη… υπαγωγή στο υπουργείο θρησκευμάτων και υποχρέωση διεξαγωγής των όποιων θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά στην Ιταλική γλώσσα…
Κατάργηση όλων των τεμένων εξτρεμιστικών θρησκευτικών οργανώσεων…
14. Εργασία
Τέλος η άμισθη εργασία μαθητευόμενων, εκπαιδευόμενων, κατάργηση πληρωμών με voucher… 
Τα αρχικά από τις 57 σελίδες…
Το πλήρες Σύμφωνο: ΕΔΩ
 
Ποιος είναι αυτός ο «ακροδεξιός» ηγέτης της Λίγκας που έγινε είδωλο στον ιταλικό λαό;
Ο μεγάλος Ιταλός ηθοποιός Claudio Amendola, ο αγαπημένος ηθοποιός της Ιταλίας σήμερα, ο κύριος εκπρόσωπος της αριστεράς και μάλιστα της επαναστατικής αριστεράς στο καλλιτεχνικό στερέωμα εξέπληξε πριν λίγο καιρό και μετά τις εκλογές στην Ιταλία, μάλλον προκάλεσε σοκ στην «αριστερά» όταν σε εκπομπή του μεγαλύτερου ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού La7, φιλοξενούμενος της Myrta Merlino, δήλωσε: «Ο Matteo Salvini είναι ο πιο ικανός πολιτικός των τελευταίων είκοσι χρόνων».
Εξηγεί τι συμβαίνει, επισημαίνοντας πως αυτός ψήφισε αριστερά: «Η πολιτική κατάσταση είναι διαφορετική, η εργατική τάξη ψηφίζει τη δεξιά. Αυτός [ο Salvini] δεν πρόδωσε τις ιδέες του… Ο Salvini αντιπροσώπευσε τους εργάτες, βρέθηκε πλάι τους. Αυτό είναι το πλεονέκτημα της Λίγκας, κατέκτησε το έδαφος. Τώρα η Λίγκα και τα 5 αστέρια πρέπει να βρουν μια κυβερνητική ομάδα».
Η επίθεση που δέχθηκε ο Claudio Amendola δεν έχει προηγούμενο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ιταλίας.
Κι ενώ ανέμεναν όλοι μια διευκρίνηση, διόρθωση μετά τις κραυγές εναντίον του από τη δεξιά και την αριστερά, επιθέσεις για προδότη του κομμουνισμού κ.α.π. ο Claudio Amendola τους τελειώνει: «Ο Salvini; Δεν είναι ο καλύτερος πολιτικός των τελευταίων είκοσι χρόνων, αλλά των τελευταίων τριάντα χρόνων».
Για τον Claudio Amendola στον κινηματογράφο, ως ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο: ΕΔΩ
Το βίντεο με την εκπομπή που προκάλεσε σοκ στην Ιταλία: 

 

 

O Matteo Salvini στις εκλογές του Μάρτη συνεργάστηκε με κορυφαίους διανοούμενους και πανεπιστημιακούς της κομμουνιστικής αριστεράς, όπως ο Alberto Bagnai, σήμερα Γερουσιαστής της Λίγκας και ο κορυφαίος Ευρωπαίος οικονομολόγος εναντίον του ευρώ. Η συμφωνία ήταν: Απέναντι στο Ιταλικό Σύνταγμα δεν υπερισχύει ΚΑΜΙΑ απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ…

 

Τι δεν είναι γνωστό για τον Matteo Salvini, που γεννήθηκε το 1973;
Πρώην κομμουνιστής, ηγετικό στέλεχος της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», Δημοτικός Σύμβουλος στο Μιλάνο (1993) με τους κομμουνιστές.
Το 1997 επικεφαλής του ψηφοδελτίου ¨Κομμουνιστών Παντανίας» που καταλαμβάνει στην τοπική Βουλή 5 από τις 210 έδρες.

Τι τον ώθησε στη Λίγκα όπου κέρδισε τις εκλογές απέναντι στον ακροδεξιό Μπόσι κι έγινε Γραμματέας; Η αριστερά έγινε φιλοευρωπαϊκή και ξέχασε ότι ως αριστερά όφειλε να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους…

Για τις ιταλικές εκλογές 4 Μάρτη 2018 και τα εκλογικά αποτελέσματα:
Για το νέο αφήγημα του Σόρος περί «αντιφασισμού»-«αντιεθνικισμού»

MATTEO SALVINI: “Καλύτερα βάρβαροι παρά δούλοι… Τώρα αλλαγή… περισσότερη εργασία, περισσότερο ασφάλεια, λιγότεροι φόροι”:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: